2015. március 10., kedd

Esküvői dj excel táblába?

Miért nem szabad az esküvői dj szolgáltatókat excel táblába rendezni?

Minden év eleje országszerte az esküvői kiállítások, vásárok időszaka.
A jegyespárok ilyenkor kezdik meg a szolgáltatók felkutatását. 

Igyekeznek megtalálni azokat, akik maradéktalanul kielégíthetik igényeiket 
és segítségükre lehetnek abban, hogy felejthetetlen esküvőt tudhassanak a magukénak. 

Azonban a legtöbb esetben felmerül a kérdés: "Mennyi az annyi?"

A házasulandók pedig az olykor szűkös anyagi keret tükrében hajlamosak az olcsóbb szolgáltatók felé húzni. Pedig van egy szolgáltatás amin az egész este hangulata múlik és sokszor csak az árak összehasonlítása alapján döntenek. 

Esküvői dj excel táblába

Ahhoz, hogy az esküvőtök a lehető legjobban legyen megszervezve, mindenképpen oda kell figyelnetek saját, a másik, de legfőbbképpen a közös igényeitekre.
Beszéljétek át jó alaposan, hogy mik azok a dolgok, amin biztos nem szeretnétek spórolni.
Ugyanis nem arról van szó, hogy bizonyos dolgokban ne lehetne húzni egy határt.
Azonban hosszú évek tapasztalata alapján sajnos az a tendencia, hogy a jegyespárok nem hajlandóak azokkal a szolgáltatókkal találkozni, akik esetleg nagyobb összegért kínálják magukat az átlagosnál.

Ez pedig minden szempontból problémát jelent: hiszen gondoljunk csak bele, elképzelhető, hogy egy szolgáltató néhány ezer forintért drágábban kínálja ugyanazt, mint a másik, de közben az is előfordulhat, hogy minőségben és színvonalban a drágább sokkal jobban megérné, mint az olcsóbb pajtása. 
Ez azonban sosem derül ki, ha még csak esélyt sem adnak a párok ezeknek szolgáltatóknak. Itt egy pillantra gondolkozzatok csak el: a születésnapodon a párod a legolcsóbb ajándékot venné neked? Ugye, hogy nem :D

Nyilvánvalóan fontos, hogy legyen egy szigorú költségvetési tervetek, amely alapján egyáltalán nekiálltok szolgáltatókat kutatni, hiszen ez alapján tudjátok, hogy effektíve meddig is nyújtózkodhattok. 
Minden esetlegesen felmerülő költséget vegyetek számításba és ennek első körben csak a 75-80 százalékát osszátok fel a különböző kiadások elemeire. Így, ha valami kimaradna, vagy mégis úgy döntötök egy bizonyos szolgáltatóból a drágább mellet voksoltok, akkor  lesz még felhasználható tartalékotok.

A szolgáltató kiválasztása során természetesen fontosak az ajánlások is, így ha vannak olyan ismerőseitek, akik tudnak nektek szolgáltatót ajánlani, ne késlekedjetek felkeresni őket. Fontos, hogy ne vessetek el egyetlen lehetőséget, válaszható opciót sem. 
A szolgáltatók kiválasztásának nem szabad csakis ár szerint történnie, lényegesek a személyes tapasztalatok illetve a találkozás a különböző szakmák képviselőivel, ugyanis gyakran épp a szimpátia is döntő fontosságú. Hiszen lehet egy szolgáltató olcsó, de közben rendkívül unszimpatikus és akár fordítva. 
Rá kell szánni az időt a találkozóra, hiszen a szolgáltató is rászánja az idejét a Ti esküvőtökre úgy, hogy még egyáltalán nem biztos, hogy megveszitek amit kínál.
Az ár-érték arányok fontosak, sőt az esküvők gerincét adhatják, ám ha csakis ár alapján döntötök szinte biztos, hogy elszalasztotok néhány remek lehetőséget, amit a későbbiek során alaposan meg is bánhattok. Ezért, ha lehetőségetek van, rá hallgassátok meg a magasabb áron kínáló szolgáltatók ajánlatait is. 
Informálódjatok megfelelően, utána csak alapos, hosszas mérlegelés után döntsétek el, hogy melyik dj mellett is teszitek le voksotokat. ugyanis a megfelelő zenei szolgáltató kiválasztása teszi igazán felejthetetlenné a nagy napot.